Het is leuk en spaarzaam!
RGRE makelaars real estate geeft (toekomstige) wooneigenaren betrouwbare, praktische informatie om in het dagelijks leven energie te besparen en milieubelasting te verminderen.
Afspraak maken met een makelaarEr is veel te doen rondom het verduurzamen van Nederlandse woningen. Ben je benieuwd wat er mogelijk is voor jouw huidige of toekomstige woning? Vul hieronder je postcode en huisnummer in en download direct een rapport dat op deze woning is gebaseerd. Het vertelt je hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe je dit verbruik vermoedelijk kunt verlagen. Dat kan op diverse manieren: beter isoleren, slimmer verwarmen, gebruik maken van de zon, enz. Verder vind je er een indicatie van wat de maatregelen kosten én besparen: je rendement. Wat levert investeren in duurzaamheid jou op?
Benieuwd naar het duurzaamheidsprofiel van je (toekomstige) woning?
Download 'm hier!Besparen of verhuizen?
Bereken de energielasten van je huidige of nieuwe woning
Rekentool energiemaandlastenHeb jij stroomvreters in huis?
StroomvretersBespaar op energie, nagenoeg geen onderhoud en waardevermeerdering van je woning. Vervang nu je kozijnen in kunststof met 2 of 3-voudig HR+++glas en ontvang een aanzienlijke subsidie van de overheid.
Investeren in energiebesparende maatregelen zorgt niet alleen voor lagere kosten voor gas en licht. Isoleren bijvoorbeeld zorgt ook voor meer wooncomfort. Bovendien blijkt dat woningen met een gunstiger energielabel een hogere prijs opleveren én sneller verkocht zijn. Kortom:
Centrale ventilatiesysteem, super gezond en lagere energielasten!
Hoe werkt een centrale ventilatiesysteem?
Het ventilatiesysteem combineert mechanische toevoer en mechanische, vraaggestuurde afvoer van lucht met een warmtewisselaar. De geïntegreerde warmtewisselaar haalt de warmte uit de afgezogen vervuilde binnenlucht en warmt daarmee de koudere, verse buitenlucht op. Zo wordt het energieverbruik van het continu draaiende ventilatiesysteem gecompenseerd met een flinke besparing op de stookkosten.
Hoe werkt een centrale ventilatiesysteem?
Filters zuiveren de buitenlucht van pollen, stof en andere vervuiling voor die in je woning geblazen wordt. De aangevoerde buitenlucht wordt opgewarmd aan de afgezogen vervuilde binnenlucht via een warmtewisselaar. Zo bespaar je op stookkosten. Het vraaggestuurde systeem regelt de aan- en afvoer op basis van de actuele luchtkwaliteit. Efficiënt en volautomatisch.Geen vochtproblemen meer in huis.
Het belang van een ventilatesysteem
We spenderen gemiddeld 90% van onze tijd binnen en daar is de luchtkwaliteit vaak slechter dan buiten. Dat is uiteraard niet logisch. Gelukkig lost efficiënte en betrouwbare mechanisch ventilatie het probleem zo op. Je mechanisch ventilatiesysteem voert vervuilde, vochtige lucht af en vervangt die door verse buitenlicht. Het is jouw garantie op een gezond binnenklimaat, het hele jaar door.
Opslag van energie
Opslag van energie met thuisbatterijen
Je eigen zonne-energie opslaan in plaats van terugleveren aan het elektriciteitsnet. Wie wil dat nou niet? Maar hoe ziet een systeem met een thuisaccu er nou precies uit? Nou dat is eigenlijk niet zo ingewikkeld. De thuisaccu wordt (meestal) tussen de omvormer en je groepenkast geplaatst. De zonnepanelen wekken stroom op en als deze meer stroom opwekken dan je nodig hebt, wordt je thuisbatterij geladen. Op de momenten dat de zonnepanelen niet voldoende stroom opwekken, wordt de woning (mede) gevoed vanuit de thuisbatterij.
Thuisbatterijen zijn (nog) niet geschikt om grote hoeveelheden in voorjaar, zomer of herfst opgewekte stroom op te slaan om daarmee de donkere wintermaanden mee door te komen. De capaciteit van de huidige thuisaccu's volstaat hooguit voor één of enkele dagen stroomverbruik van een huishouden.Een accu gaat naar verwachting minder lang mee dan zonnepanelen. Dus je zult nog een keer een nieuwe moeten kopen. De kwaliteit en mate van 'slimheid' van de thuisaccu bepalen of de accu 10 jaar of misschien wel 20 jaar goed blijft werken. De fabrieksgarantie is meestal 5 tot 10 jaar.
Opslag van energie in de elektrische auto
De stroom van je zonnepanelen opslaan in je elektrische auto en later gebruiken in huis is met sommige auto’s al mogelijk. Meerdere autofabrikanten gaan opslag van energie in de accu van de elektrische auto en leveren vanuit deze accu straks mogelijk maken door middel van een nieuwe teruglevertechniek.Deze teruglevertechniek heet bidirectioneel laden. Je kunt zo met de volgeladen accu van de elektrische auto je huishoudelijke apparatuur voeden of op elk gewenst moment de elektriciteit terugleveren aan het elektriciteitsnet.
Thuisbatterij
Opslag van energie is de volgende stap in de energietransitie. Na de revolutie van zonnepanelen loopt het elektriciteitsnet tegen zijn grenzen aan, waardoor de roep om energieopslag steeds harder wordt. Opslag van energie kan met behulp van waterstof, grote opslagbatterijen of een kleinere thuisbatterij of thuisaccu. Zelf de elektrische auto kan uitkomst bieden via directioneel laden.
Met als doel om in 2050 helemaal ‘van het gas af’ te zijn, stimuleert de Nederlandse overheid nú al tal van energiebesparende initiatieven. Zo kun je eenvoudig € 9.000.- extra lenen via je hypotheek (en soms nog een stuk meer). Het duurzaamheidsprofiel licht dit toe.
In het rapport vind je ook enkele gunstige leningen en subsidies waarmee investeren in verduurzamen aantrekkelijker en bereikbaarder is (met nuttige links). Download het dus meteen, bekijk het en ga goed voorbereid het gesprek met ons aan over jouw (financiële) mogelijkheden.
Tip: Het is bij een hypotheek niet meer nodig dat je al van te voren bepaalt welke energiemaatregelen je gaat treffen en met wie. Dat kan via een zogenaamd energiebespaarbudget, óók in combinatie met NHG (Nationale Hypotheekgarantie). We lichten je dat graag toe. Vraag er even naar.
Download het duurzaamheidsprofiel van je (toekomstige) woningStuur een bericht naar RGRE Makelaars of bel met één van onze kantoren